یکشنبه, ۰۴ آذر ۱۴۰۳
Sunday, 24 November 2024

    معاونت مشارکت ها

    approval مسکن

    مسکن یا سرپناه یکی از نیازهای اولیه انسان است که به نوعی تمام ابعاد دیگر رفاه اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو تدارک لازم جهت دستیابی هرچه آسانتر اقشار جامعه بخصوص گروه های آسیب پذیر مانند زنان سرپرست خانوار و معلولان جزو سیاست های کلان رفاه اجتماعی کلیه دولت ها قرار دارد. در همین راستا سازمان بهزیستی به عنوان متولی امور معلولان و دیگر اقشار آسیب پذیر جامعه از ابتدای سال 1385 در قالب طرح های مختلف مانند اعتبارات سفرهای مقام معظم رهبری (مدظله)، ریاست جمهوری و ... نسبت به تامین مسکن گروه هدف تحت پوشش خود اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

    از انتهای سال 1393 با توجه به مسائل ایجاد شده در طرح های قبلی از جمله عدم رعایت مناسب سازی ساختمانهای مسکونی، عدم دسترسی متوازن به تاسیسات و خدمات شهری، عدم تناسب قیمت تمام شده با بضاعت مالی افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی؛ تفاهم نامه های جدیدی براساس آمارهای جمع آوری شده در سال 93 به امضای دستگاه های دست اندر کار تامین و احداث مسکن منعقد شد که در ادامه به شرح آنها پرداخته می شود.

    تفاهم نامه تامین مسکن برای خانوارهای روستایی

    این تفاهم نامه فی مابین سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در پایان دیماه سال 93 منعقد و براساس آن مقرر گردید 20000 واحد مسکونی در سراسر کشور برای مددجویان سازمان بهزیستی با همیاری خود فرد مددجو و جلب مشارکت خیرین احداث شود. سهم اداره کل بهزیستی استان خوزستان از این طرح 1400 واحد می باشد.

    در این طرح در صورت احداث واحد مسکونی در قالب متراژ متعارف و استفاده از نقشه های تیپ بنیاد مسکن، خدمات فنی مهندسی به صورت رایگان به گروه هدف بهزیستی ارائه می شود.

    تسهیلات پرداختی در قالب تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن روستایی به مبلغ 25 میلیون تومان با سود 5 درصد می باشد.

    میزان کمک بلاعوض برای هر فرد تا سقف ده میلیون تومان بوده که در سه مرحله پایان فنداسیون، پایان اجرای سقف و پایان سفت کاری مطابق دستورالعمل های موجود پرداخت خواهد شد.

    تفاهم نامه تامین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول

    این تفاهم نامه با مشارکت پنج نهاد دولتی و انقلابی زیر منعقد و براساس تامین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول در دستور کار قرار می گیرد:

    1- بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی

    2- سازمان بهزیستی

    3- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

    4- انجمن خیرین مسکن ساز

    5- سازمان ملی زمین و مسکن

    سهم اداره کل بهزیستی خوزستان 1393 خانوار شهری و روستایی بوده که از این تعداد 607 خانوار روستایی و 786 خانوار شهری می باشند.

    مراحل انجام کار برای خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول روستایی مطابق تفاهم نامه مسکن روستایی بوده و تفاوت روال کار برای آنها با بقیه مددجویان روستایی در دو مورد زیر است:

    1- میزان کمک بلاعوض پرداختی 18 میلیون تومان بوده که سهم بنیاد مستضعفان 10 میلیون تومان ، سازمان بهزیستی 6 میلیون تومان و حساب 100 امام (ره) بنیاد مسکن انقلاب اسلامی 2 میلیون تومان می باشد.

    2- درصورتی که خانوار دارای حداقل دو عضو معلول روستایی فاقد زمین بوده و در روستای درخواستی بنیاد مسکن دارای زمین بلا معارض در طرح هادی روستا باشد؛ این زمین با موافقت شورای روستا و دهیاری به سرپرست خانوار واگذار خواهد شد.

    درخصوص خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول شهری مراحل تامین مسکن به شرح زیر می باشد:

    1- شناسایی خانوارهای فاقد مسکن از سوی ادارات بهزیستی شهرستانها و معرفی آنها به اداره کل بهزیستی

    2- ارسال مدارک سرپرستان خانوار و همسران آنها از سوی اداره کل بهزیستی به اداره کل راه و شهرسازی

    3- تامین زمین و استعلام فرم ج برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی از سوی اداره کل راه و شهرسازی

    4- تشکیل پرونده برای افراد دارای فرم ج سبز از سوی بهزیستی و ارسال به راه و شهرسازی جهت تایید

    5- احداث واحدها و انجام امور اداری مرتبط از سوی انجمن خیرین مسکن ساز به عنوان دبیر کمیته راهبردی با بکارگیری از پتانسیل مهندسی بنیاد مسکن

    میزان کمک بلاعوض تخصیص داده شده به این طرح 30 میلیون تومان می باشد که 15 میلیون تومان از سوی بنیاد مستضعفان، 10 میلیون تومان از سوی سازمان بهزیستی و 5 میلیون تومان از طرف انجمن خیرین مسکن ساز تامین خواهد شد.

    در این طرح چنانچه خانواری دارای زمین یا مسکن نامناسب باشد درصورت احراز سرایط مطابق دستورالعملهای موجود می تواند از کمک های بلاعوض فوق بهره مند گردد.

    از دیگر اقدامات در دست انجام در امور مسکن، پیگیری جهت معافیت جامعه هدف تحت پوشش از پرداخت هزینه های عوارض و صدور پروانه ساختمانی، انشعابات آب، برق و گاز واحد مسکونی مددجویان برای یکبار و مطابق الگوی مصرف براساس قانون بودجه هرسال می باشد.

    متقاضیان برای آگاهی از جزئیات بیشتر هر طرح می توانند به دفتر تامین و توسعه مسکن اداره بهزیستی شهرستان ها مراجعه نمایند.

    approval دفتر اشتغال

    موضوع توانمند سازي و بازتواني افراد جامعه هدف از ديرباز مورد نظر دولت مردان و سازمان بهزيستي قرار داشته است بنحوي كه در اصولي از قانون اساسي (‌اصل 21 ، 29 ) كه شالوده تشكيل سازمان بهزيستي كشور می باشد صراحتاً بازتواني استقلال فردي اقتصادي و اجتماعي آنان بمنظور نيل به خودكفايي مد نظر قرار گرفته است همچنين بر اساس لايحه تشكيل سازمان بهزيستي كشور، رسيدگي به امور گروه های خاص و آسيب پذير تا استقلال همه جانبه مورد تاكيد قرار گرفته است در اين راستا و بر اساس اهداف سازماني، وظايف و ماموريت ها همه در جهت تحقق اين مهم برنامه ريزي شده است تا تمامي گروههاي تحت پوشش كه امكان قادرسازي و آماده سازي شغلي آنها فراهم مي باشد با مداخلات موثر سازمان بهزيستي و جلب مشاركت همه جانبه فردي،‌ خانوادگي و اجتماعي از جنبه هاي مختلف فيزيكي، رواني و اجتماعي به توانمندي رسيده و نهايتا با كسب مولفه هاي توانمندي اقتصادي اداره امور خود را بعهده گیرند. اداره كل بهزيستي خوزستان نیز بعنوان يك سازمان تسهيل گر در امر اشتغال و بر اساس دستورالعمل آماده سازي شغلي حمايت هاي به گروههاي هدف خود پس از آماده سازي شغلي از قبيل پرداخت تسهيلات، مشوق های بیمه ای نظير پرداخت حق بيمه سهم كارفرما، پرداخت حق بيمه خويش فرمايي و معرفي به مراكز غيردولتي تحت نظارت جهت اشتغال بکار و.. در راستای توانمندی افراد تحت پوشش خود ارائه مي نمايند كه عمده اشتغال هاي ايجاد شده در هر سال از طريق پرداخت تسهيلات قرض الحسنه اشتغال زايي می باشد كه شرايط پرداخت تسهيلات با توجه به ابلاغيه بانك مركزي اعلام مي گردد.

    اصطلاحات رایج و خدمات واحد اشتغال:

    approval آماده سازي شغلی: فرايندي است كه طي آن افراد جامعه هدف در رنج سنی 18 تا 50 سال متناسب با توانايي ها، علايق، ظرفيت ها و با در نظر داشتن منابع موجود، آموزش هاي مختلف اعم از رسمي و غير رسمي را دريافت و جهت استفاده از فرصت هاي شغلي و يا راه اندازي طرحهاي كسب و كار آماده مي شوند و در سه حوزه توانبخشي، پيشگيري و اجتماعي انجام مي گيرد.

    پس از انجام فرایند آماده سازی شغلی ، افراد در رنج سنی 18 تا 50 سال به طرق مختلف جهت اشتغال هدایت می گردند که به صورت مختصر به چند روش زیر اشاره می گردد:

    تسهيلات قرض الحسنه اشتغال زايي به 2 بخش خود اشتغالي و كارفرمايي تقسيم مي شود:

    approval تسهيلات خود اشتغالی: اين تسهيلات در حال حاضر به افرادي كه پس از آماده سازي شغلي داراي طرح توجيه اقتصادي باشند پرداخت مي گردد سقف اين تسهيلات از 50ميليون ريال تا 150 ميليون ريال با توجه به نوع طرح ونرخ سود 4% و مدت بازپرداخت 60 ماهه مي باشد .

    approval تسهيلات كارفرمايی: در حال حاضر اين نوع تسهيلات به كارفرماياني پرداخت مي گردد كه افراد تحت پوشش بهزيستي را به كار گيرند سقف اين تسهيلات از 150 ميليون ريال تا 750 ميليون ريال در قبال بكارگيري حداقل 1 نفر و حداكثر 5 نفر نيرو با نرخ 4% و مدت بازپرداخت 60 ماهه پرداخت مي گردد.

    approval اختصاص حداقل سه درصد (‌3% ) از مجوزهاي استخدامي به معلولين: بر اساس ماده 7 قانون حمايت از حقوق معلولين كليه دستگاه هاي دولتي و عمومي اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، مؤسسات، شركت ها و ديگر دستگاه هايي كه از بودجه عمومي كشور استفاده مي نمايند بايستي سه درصد از مجوزهاي استخدامي سالانه خود را به معلولين واجد شرايط اختصاص دهند كه در اين راستا افراد نابينا، ناشنوا و معلولين ضايعات نخاعي بدون برگزاري آموزش استخدامي به كار گيرند.

    approval بكارگيري حداقل 25% از كل نيروهاي شاغل در مراكز غيردولتي از گروه هدف واجد شرایط سازمان

    approval طرح دانشكار: دانشكار يك فعاليت نيست بلكه حركت در حرفه اي است كه منجر به اشتغال پايداري شود و باعث آماده سازي شغلي،‌ توسعه و تقويت شغلي، گروه محوري و توسعه تشكيل هاي حرفه اي، برند سازي و بحث بازاريابي و فروش را در بر مي گيرد و هدف آن پشتيباني و هدايت برنامه هاي حرفه آموزي،‌ كمك به توسعه و گسترش زمينه هاي اشتغال زايي و تسهيل گري و ايجاد اشغال پايدار مي باشد كه از طريق واگذاري فضاهاي خالي در سازمان به كارفرمايان متقاضي به از بكارگيري گروه هدف سازمان (‌آموزش، توليد، فروش)‌ قابليت اجرايي پيدا مي كند.

    approval حمايت هاي پس از شغل

    approval حق بيمه خويش فرمايی: به منظور تثبيت و توسعه اشتغال پايدار در راستاي حمايت از كارآفريني و توانمندسازي جامعه هدف به كليه افراد جامعه هدف كه بر اساس دستورالعمل آماده سازي شغلي آماده ورود به بازار كار گرديده و نسبت به ايجاد اشتغال به صورت انفرادي اقدام و رأسا ً به پرداخت حق بيمه خود به سازمان تأمين اجتماعي پرداخت نمايند تعلق مي گيرد و به مدت 5 سال قابل پرداخت خواهد بود.

    مدارك مورد نياز جهت برخورداري از بيمه سهم خويش فرما:

    1- تكميل فرم درخواست دريافت بيمه سهم خويش فرما

    2- ارائه مدارك معتبر مبني بر پرداخت بيمه سهم خويش فرما

    3- نظريه كميته كارآفريني و اشتغال شهرستان با تاييدات

    4- گزارش بازديد كارشناس اشتغال

    پرداخت يارانه ارتقاء كارآيي معلولين شاغل در بخش غيردولتي به كارفرمايان، منظور از يارانه ارتقاء‌ كارآيي معلولين شاغل در بخش غيردولتي، پرداخت درصدي از حقوق معلولان شاغل در بخش غيردولتي به كارفرمايان در جهت تسهيل فرآيند ايجاد، تثبيت و پايداري اشتغال در بخش غيردولتي مي باشد و اولويت پرداخت يارانه مذكور به كارفرماياني است كه با دريافت يارانه، اشتغال جديدي ايجاد مي نمايند و ميزان پرداخت يارانه بر اساس ميزان شدت و تأثير معلوليت در محدوديت كارآيي معلولان براي شغل در نظر گرفته شده از حداقل 10 تا50 درصد قرارداد كار تا سقف حداقل حقوق و دستمزد قانون كار به مدت 5 سال مي باشد.

    approval بيمه سهم كارفرما: به منظور تشويق كارفرمايان جهت بكارگيري نيروي انساني مورد نياز از جامعه هدف سازمان به كليه كارفرمايان كه نسبت به بكارگيري جامعه هدف اقدام و بخشي از حق بيمه آنان (‌سهم كارفرمايي) را به سازمان تأمين اجتماعي واريز و بر اساس قانون كار حقوق و دستمزد پرداخت نموده اند تعلق مي گيرد و مدت آن 5 سال مي باشد.

    ** کلیه متقاضیان اعم ازگروه های هدف و کارفرمایان متقاضی بکارگیری نیرو می بایست جهت در خواست خود به ادارات بهزیستی شهرستان محل خود مراجعه و بصورت حضوری تقاضای خود را پیگیری نمایند.

    approval مشارکت های مردمی

    با عنایت به مشکلات عصر نوین و هزینه های تحمیلی در تمامی زمینه ها بر افراد و خانواده ها بخصوص اقشار ضعیف و کم درآمد، مقوله مشارکت مردم بعنوان شرط اصلی در موفقیت هر نوع برنامه اقتصادی، اجتماعی و توسعه ای بشمار می رود .

    اهداف برجسته و مهم این دفتر در سطح استان ها می توان به بهره گیری از قابلیت ها و پتانسیل های بالقوه و بالفعل موجود در استان با عنایت به فرهنگ بومی هر منطقه از طریق شیوه های گوناگون مشارکتی و شناسایی خیرین و جذب مشارکت های مردمی در قالب نقدی، غیرنقدی، خدماتی و داوطلبانه اشاره کرد.

    approval مراکز

    دفتر توسعه و نظارت بر مراکز و موسسات غیردولتی فعالیت خود را از سال 1384 در حوزه مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی کشور آغاز کرده است و در راستای سیاست های خصوصی‌سازی و کاهش تصدی گری دولت در امور غیرحاکمیتی مندرج در اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با سیاست گذاری، تعیین خط مشی، مشخص نمودن اهداف کوتاه و بلند مدت و بهره‌گیری از راهکارهای قانونی به ایجاد وحدت رویه و هماهنگی در امر توسعه و نظارت بر مراکز و موسسات غیردولتی همکار سازمان همت گماشته است.

    فعالیت های این دفتر به طور عمده در سه بخش صدور مجوزها (کمیسیون ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در ستاد و استانها)، نظارت بر فعالیت های مراکز و موسسات غیردولتی (کمیسیون عالی نظارت و کمیسیون های نظارت استانی) و کارگروه کاهش تصدی (ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری) تمرکز یافته است. در اجرای ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 27/11/80 مجلس شورای اسلامی مسئولیت صدور مجوز برای موارد 13 گانه به شرح ذیل به عهده سازمان بهزیستی کشور است که طبیعتا تمام موارد در راستای اهداف کلان این سازمان می باشد.

    - تاسیس مهدهای کودک

    - تاسیس مراکز نگه داری شبانه روزی کودکان بی سرپرست وخیابانی

    - تاسیس خانه سلامت دختران و زنان

    - تاسیس مجتمع ها و مراکز خدمات بهزیستی

    - تاسیس کلینیک و اورژانس های مددکاری اجتماعی

    - تاسیس مراکز خدمات مشاوره اجتماعی

    - تاسیس مراکز توانبخشی معلولین

    - تاسیس مراکز حرفه آموزی معلولین

    - تاسیس مراکز توانبخشی و نگهداری سالمندان

    - تاسیس مراکز توانبخشی و درمانی بیماران روانی مزمن

    - تاسیس مراکز خدمات مشاوره ژنتیک

    - تاسیس مراکز درمانی و بازتوانی معتادین

    - تاسیس انجمن ها و موسسات غیردولتی و خیریه ها

    اهداف دفتر توسعه ونظارت بر مراکز غیردولتی:

    - توسعه

    ‌‌- هدايت

    - ‌تسهيل گری

    - نظارت

    بر مراکز و موسسات غیردولتی واحدهای ارائه خدمات برجامعه هدف سازمان بهزیستی است.

    وظایف دفتر توسعه ونظارت بر مراکز غیردولتی:

    دبیرخانه کمیسیون استانی مستقر در معاونت هماهنگی مؤسسات غیردولتی، مشارکت های مردمی و اشتغال وظیفه صدور موافقت اصولی، پروانه فعالیت، پروانه مسئول فنی و پروانه تاسیس بندهای 13- 1 ماده 26 و نظارت بر مراکز را بر عهده دارد. لازم به ذكر است كميسيون ماده 26 استان طبق برنامه از پيش تعيين شده با اعضا ذيل جلسات خود را برگزار مي نمايد.

    • مدیر کل بهزيستي استان (رئيس كميسيون ماده 26)

    • معاون هماهنگی مؤسسات غیردولتی، مشارکت های مردمی و اشتغال (دبیرکمیسیون ماده26)

    • معاون امور اجتماعی

    • معاون امور توسعه پیشگیری

    • معاون امور توانبخشی

    • نماينده استاني موسسات غيردولتي

    • مسئول محترم دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات

    • رئیس اداره حراست

    • مدیر بهزیستی شهرستان اهواز

    • مسئول امور حقوقی

    • مسئول دبيرخانه كميسيون ماده 26

    • كارشناس مراكز غير دولتي

    ضمنافايل PDF آيين نامه داخلي كميسيون موضوع ماده 26 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت مصوب 27/11/80 نيز برروي سامانه آپلود گرديده است. جهت دسترسي و دريافت فايل كليك نماييد.

     Banner manshoor dadvar 05

    اطلاعات تماس

    map markerآدرس : اهواز، کیانپارس، خیابان اسفند غربی، فاز 1، اداره کل بهزیستی استان خوزستان

    telephone تلفن :9-33768226-061

    icons8 faxفاکس : 33768342-061

    email openپست الکترونیکی : info@behzisty-khz.ir

    time ساعات کاری : 6صبح الی 13بعدازظهر شنبه تا چهارشنبه هر هفته بجز ایام تعطیل

     

    مکان ما روی نقشه

    آمار بازدیدکنندگان

    امروز92
    دیروز508
    این هفته1112
    این ماه9605
    کل598678

    1403-09-05

    سامانه معبر

    پوستر سامانه معبر