ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به استناد ماده 3 قانون حمایت از حقوق معلولان با هدف هماهنگی، سیاستگذاری، نظارت، پیگیری، انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی، فرهنگ سازی، آموزشی و پیگیری های حقوقی تشکیل گردیده است.
دسترس پذیری و مناسب سازی به چه معناست؟
اقداماتی است که با هدف ایجاد محیط بدون مانع و قابل دسترس، جهت مشارکت افراد معلول در همه حوزه های زندگی و فراهم آوردن فرصت برابر به آنها در برخورداری از امکانات زندگی اجتماعی، همانند افراد غیر معلول، انجام میشود.
دسترسی شامل: سیستم حمل و نقل، محیط فیزیکی، اطلاعات، آموزش و پرورش، تکنولوژی، اشتغال، منابع مناسب ارتباطی و رسانه ای.
گروه هدف اقدامات مناسب سازی : شامل افراد دارای معلولیت ، جانبازان ، سالمندان ، افراد بیمار یا مصدومین سوانح ، کودکان و نوزادان در کالسکه ، زنان باردار و... می باشند.
سامانه معبر : دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور سامانه ای به عنوان سامانه معبر با شماره 3000012322 فعال نموده که این سامانه با هدف برقراری ارتباط دوسویه افراد معلول، جانباز و سالمند و سایر افراد کم توان با سازمان بهزیستی و برطرف کردن مشکلات و معضلات موجود در زمینه دسترسی آنها به معابر و اماکن عمومی برای تسهیل تردد این افراد هست در اختیار عموم قرار گرفته که پس از دریافت نظرات و بررسی نیازهای اعلام شده این دبیرخانه اقدامات لازم را برای مناسب سازی پیگیری می کند.
دستورالعملها و آیین نامه ها: