دوشنبه, ۰۵ آذر ۱۴۰۳
Monday, 25 November 2024

    مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور: مداخلات اورژانس اجتماعی مانع از رشد آسیب های اجتماعی در بحرانها می شود

    مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور:

    مداخلات اورژانس اجتماعی مانع از رشد آسیب های اجتماعی در بحرانها می شود

    مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در نشست آموزشی،تخصصی یک روزه ویژه 80نفراز کارشناسان و مددکاران اورژانس اجتماعی بهزیستی خوزستان با عنوان حمایت های روانی ،اجتماعی در بلایا (تاب آوری در بحران) که در سالن جلسات مجتمع فتح المبین بهزیستی اهواز برگزار شد گفت: معمولا در بحران ها با رشد آسیب های اجتماعی مواجه هستیم که مداخلات فردی و تخصصی اورژانس اجتماعی می تواند مانع از رشد و گسترش این آسیب ها شود.

     

    به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خوزستان دکتررضا جعفری با اشاره به اینکه یکی از ماموریت های سازمان بهزیستی حمایت روانی-اجتماعی از حادثه دیدگان در بلایای طبیعی و انسان ساخت در کشور است گفت: حسب این وظیفه از زمان شروع بحران سیل اخیر در کشور از گلستان تا خوزستان کارشناسان اورژانس اجتماعی اعم از روانشناسان و مددکاران اجتماعی در مناطق حادثه دیده حضور پیدا کردند و مداخلات متعددی را ارائه کردند.

    وی مداخلات اورژانس اجتماعی  بهزیستی در مناطق سیل زده را شامل: اطلاع رسانی و آگاهسازی عمومی جهت پیشگیری از پیامد ها و اثرات زیانبار سیل و ترغیب و متقاعد سازی برای ترک منازل و اسکان در اماکن امن پیش بینی شده،

    آرام سازی افراد و گروهها بویژه در مراحل اولیه رخداد حادثه (فاز شوک و انکار و کرختی) که دچار خسران و ضرر مالی ،از دست دادن مایملک و تخریب منازل و... مواجه شده اند.

    شناسایی افراد و گروههای در معرض آسیب از جمله کودکان ،زنان،توانخواهان که بدلیل اختلال در ساختارها و عملکردهای اجتماعی و خانوادگی بیشتردر معرض آسیب های روانی-اجتماعی هستند.

    کمک به افراد برای حل مشکلات  و سازگاری با شرایط پس از ضربه روانی اولیه،پذیرش واقعیت،کنترل خشم،ایفای نقش مؤثر و مثبت در خانواده،گروه و اجتماع

    تسهیل گری برای ارجاع افراد در معرض آسیب ئ آسیب دیده اجتماعی به منابع اجتماعی موجود و شبکه سازی بین منابع خدمات اجتماعی به عنوان مثال ارتباط با جمعیت هلال احمر وشبکه بهداشت و درمان برای در اختیار گذاشتن اقلام ضروری و مورد نیاز مددجویان و توانخواهان

    بسیج منابع اجتماعی از طریق شناسایی معتمدین و افراد ذی نفوذ به منظور تقویت شبکه های اجتماعی غیر رسمی،استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود با تاکید بر مشارکت جویی و مشارکت پذیری  و مسئولیت پذیری اجتماعی عنوان کرد.

    مدیر و مؤسس خانه تاب آوری ایران که به عنوان یک از مدرسین در این نشست حضور داشت ،عنوان کرد:توسعه تاب آوری در بحران مبتنی بر تاکید و توجه به دارائیها ،توانائیها و معنویت و مشارکت است  که  این امر در خوزستان با کارکرد بسیار مثبت و تحسین برانگیز جامعه منسجم و نظام خویشاوندی بخش عمده ای از مشکلات را مرتفع خواهد ساخت.

    دکتر محمد رضا مقدسی  اهداف این نشست آموزشی، تخصصی را تأکید بر مقاومت و تحمل پذیری به منظور جلوگیری از مخاطرات و یا به حداقل رساندن آن ،مواجهه موفق و سریع در هنگام رخداد ،برگشت به حالت اولیه و بازیابی، ترمیم و بازسازی، استفاده و بازتاب تجربیات در آینده عنوان کرد و گفت : البته بهبود فرآیند های مشارکتی و اقدام جمعی در تمامی مراحل مورد نظر است.

    مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان:

    تهیه طرح بازتوانی پس از بحران با همکاری شورای اجتماعی کشور

    مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان در این نشست با اعلام این خبر گفت: در استانداری هم در حوزه اجتماعی و هم در حوزه زنان با ارتباطی که با شورای اجتماعی کشور داشتیم و رئیس شورای اجتماعی کشور را دعوت کردیم به سرعت داریم طرحی رو آماده می کنیم با عنوان بازتوانی پس از بحران یعنی اینکه پس از ساماندهی و اسکان روستاییان آسیب دیده از سیل در منازلشان و عادی شدن شرایط  روی موضوع تاب آوری اجتماعی کار خواهیم کرد.

    سیده فرانک موسوی تصریح کرد: موضوع تاب آوری اجتماعی و باز توانی پس از بحران  کار سخت و شرایط سختی خواهد بود که اورژانس اجتماعی بهزیستی می تواند  در این موضوع خیلی به ما کمک کند و قطعا در این کارگاه آموزشی نقش روانشناسان و مددکاران اورژانس برای تاثیر گذاری حداکثری  تبیین خواهد شد.

     وی با  تشکر از برگزاری بجا و به موقع این دوره گفت مهم ترین بخش بحران سیل در استان توجه به مراحل بعد از بحران و پیشگیری از  آسیبهای ناشی از آن است که نقش اورژانس اجتماعی بسیار نقش پر رنگی است و خدماتی  که میتواند انجام بدهد خدمات تعیین کننده ایست.

     وی با اشاره به اینکه طی بازدید های میدانی و روزانه ای که از مناطق سیل زده و اردوگا هها شده،آسیب پذیر ترین قشر کودکان و زنان بودند ،گفت : اورژانس اجتماعی بهزیستی میتواند نقش بسیار تاثیر گذاری در کاهش اثرات سوءروانی  و افزایش تاب آوری در بحرانها داشته باشد و انصافا هر جا که دچار بحران شده ایم و در موضوعات  مختلف اولین گروهی که در صحنه حاضر می شوند تیم های اورژانس اجتماعی هستند.

    اطلاعات تماس

    map markerآدرس : اهواز، کیانپارس، خیابان اسفند غربی، فاز 1، اداره کل بهزیستی استان خوزستان

    telephone تلفن :9-33768226-061

    icons8 faxفاکس : 33768342-061

    email openپست الکترونیکی : info@behzisty-khz.ir

    time ساعات کاری : 6صبح الی 13بعدازظهر شنبه تا چهارشنبه هر هفته بجز ایام تعطیل

     

    مکان ما روی نقشه

    آمار بازدیدکنندگان

    امروز24
    دیروز1300
    این هفته2344
    این ماه10837
    کل599910

    1403-09-06

    سامانه معبر

    پوستر سامانه معبر