مدیر کل بهزیستی خوزستان :
جای خالی سلامت اجتماعی در نظام سلامت حس می شود
مدیرکل بهزیستی خوزستان در همایش روز جهانی روانشناسی با شعار "تغییرات شرایط اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی، مداخلات روانشناسی" که شامگاه گذشته در سالن اجتماعات مجتمع فتح المبین بهزیستی اهواز برگزار شد گفت: جای خالی سلامت اجتماعی در نظام سلامت حس می شود.
غلامرضا صدیق راد در این مراسم ضمن تبریک این روز به کلیه مشاوران و روانشناسان فعال در مراکز تحت نظارت استان خوزستان گفت: امیدواریم در سال های آتی مراسم روز روانشناس هرچه با شکوه تر برگزار شود.
مدیر کل بهزیستی ضمن ارائه تعریف سلامت از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی (WHO) بیان داشت: از دیدگاه WHO سلامت عبارت است از برخورداری از آسایش کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نداشتن بیماری و نقص عضو.
وی با اشاره به گستردگی حیطه های سلامت در عصر حاضر تصریح کرد: علاوه بر توجه به ابعاد جسمی و روانی سلامت انسانها، پرداختن به سلامت اجتماعی موضوعی بسیار پر اهمیت است و امروزه شاخه های مختلفی در علم روانشناسی در این زمینه فعال شده است که شعار امسال روز روانشناسی، گویای این موضوع است.
صدیق راد با اشاره به نقش عوامل روانی- اجتماعی بر سلامت گفت: سلامتي انسانها امري اساسي براي دستيابي به صلح و امنيت است و باید به شاخص های مهم سلامت اجتماعی توجه ویژه داشت.
وی تشریح کرد:گرچهWHO برای سلامت تعریف سه بعدی زیستی، روانی و اجتماعی را بیان کرده است، اما در بیشتر کشورها دو بعد روانی و اجتماعی سلامت تا حد زیادی بهوسیله متولیان سامانه سلامت نادیده گرفته شده، که البته کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
صدیق راد عنوان کرد: متأسفانه جایگاه خدمات اجتماعی که مشاوران و روانشناسان ارائه می دهند در نظام سلامت اجتماعی خالی است و افرادی که به دلایل گوناگون از جمله آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد و ... نیازمند خدمات مشاوره ای هستندو این خدمات از نظام بیمه ای بهره مند نیستند و این نقیصه باید حل شود.
وی توضیح داد: بیشتر مراکز مشاوره ای با افرادی سروکار دارند که با مشکلات اقتصادی و اجتماعی درگیر هستند و همین مشکلات تبعاتی چون اعتیاد، طلاق، کودک آزاری و ... را در پی دارد.
مدیرکل بهزیستی خوزستان همچنین گفت: رکودهای اقتصادی، بحران های اجتماعی، استرس، فقر و مهاجرت و دیگر مسائل از این دست قطعاً بر سلامت جسم و روان تأثیرات جبران ناپذیری خواهند گذاشت.
غلامرضا صدیق راد متذکر شد: در حل مسائل اجتماعی می بایست نقش روانشناس و مشاور مشخص و پررنگ شود.
وی با بیان نقش سازمان بهزیستی در ارتباط با آسیب های اجتماعی افزود: بهزیستی ضمن خصوصی سازی فعالیت های خود، با تعریف استاندارد های مورد نظر، همواره در تلاش برای کیفی سازی تمامی فعالیت ها و همچنین مراکز تحت نظارت خود از قبیل کمپ ها، مهدهای کودک، مراکز نگهداری معلولین ذهنی و جسمی، مراکز نگهداری بیماران روانی مزمن و مراکز مشاوره است.
وی همچنین تصریح کرد: خوشبختانه بسیاری از تحصیلکردگان مشاوره و روانشناسی به نحوی در ارتباط با سازمان بهزیستی فعالیت می کنند.
وی تأکید کرد: انتظار می رود تمام مراکز مشاوره تحت نظارت ما از لحاظ تخصصی خود را ارتقاء داده و مراقب توصیه هایی که به مراجعان خود می کنند باشند.
وی در پایان به کلیه مدعوین توصیه کرد: برای موفقیت لازم است به روز باشید و ضمن آشنایی با مسائل جدید اجتماعی، آنها را دنبال کنید.