مدیر کل بهزیستی خوزستان خبر داد:
افتتاح 34 مرکز و پایگاه و واگذاری50 واحد مسکونی در هفته بهزیستی
مدیر کل بهزیستی خوزستان در آئین افتتاح پایگاه خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR شهرستان باوی که به طور همزمان در پنج استان دیگر با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور به صورت کنفرانس تلفنی افتتاح شد ضمن اعلام این خبر گفت: در چهارمین روز از هفته بهزیستی دو پایگاه CBR در شهرهای باوی و اندیکا همزمان با28 شهر محروم در سطح کشور برای گسترش خدمات توانبخشی در محلات شهری با همکاری سازمان های مردم نهاد به منظور توانمند سازی معلولین ساکن این مناطق و ارتقای کیفیت زندگی آنها راه اندازی شده است.
غلامرضا صدیق راد تصریح کرد:این برنامه به افراد دارای معلولیت به ویژه در مناطقی که دسترسی به خدمات توانبخشی کمتر است، ارائه خدمت می کند و خدمات ارائه شده در این برنامه بر اساس ماتریسCBR شامل خدمات؛ سلامت،آموزش،معاش،اجتماعی و توانمند سازی است که این خدمات توسط مؤسسات و انجمن های غیر دولتی و از طریق تسهیلگران به خانواده ها و افراد دارای معلولیت ارائه می شود.
وی بیان کرد: در هفته بهزیستی34 مرکز و پایگاه در حوزه های توانبخشی ،پیشگیری و امور اجتماعی افتتاح و 50واحد مسکونی به مددجویان و معلولان تحت پوشش واگذار شد.
مدیر کل بهزیستی افزود: این پروژه ها شامل؛دو مرکز CBRدر شهرهای باوی و اندیکا،یک مرکز آموزشی روزانه کودکان اتیسم در دزفول،دو مرکز پشتیبانی شغلی SEدر اهواز و آبادان(معلولان جویای کار را شناسایی می کند و مربیان آموزش دیده، واسطه بین کارفرما و معلول شده و معلولان را برای ورود به کار آماده می کنند)،یک مرکز شبانه روزی معلولین ذهنی پسر در ماهشهر،خانه کوچک معلولان ذهنی در دزفول (10 نفر از معلولان با درجه شدید، را مورد حمایت قرار می دهد)،مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی بانوان در دزفول، دو مرکز سر پناه شبانه بانوان در اندیمشک و آبادان،تاسیس مرکز خانه امن (زنان در معرض خشونت) در اهواز،12 پایگاه خدمات اجتماعی و 11 مرکز اوژانس اجتماعی می شود.
صدیق راد ضمن بیان اینکه؛ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی بانوان "عصمت "دزفول دومین مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی اختلال مصرف مواد ویژه بانوان در سطح استان است گفت: به منظور کاهش رفتارهای پرخطر در زنان آسیب دیده در بحث اعتیاد و اصلاح مداخلات درمانی موجود، این مرکز افتتاح وبا ظرفیت 30 بیمار در ماه، توسط اعضای تخصصی تیم بهبود، خدمات پزشکی، روان پزشکی، مددکاری و مشاوره به فرد بیمار ارائه می شود.
وی در خصوص مراکز اورژانس اجتماعی افتتاح شده ضمن بیان اینکه هدف از راه اندازی اورژانس اجتماعی توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است افزود: طرح اورژانس اجتماعی (123) همزمان با سراسر کشور از سال 1387 در استان خوزستان با 12 ماشین آغاز شد و اکنون 13 ماشین فعال در 10 شهرستان اهواز، شوش، دزفول، آبادان، خرمشهر، کارون، شوشتر، اندیمشک، مسجدسلیمان و رامهرمز فعالیت دارند.
مدیر کل بهزیستی تصریح کرد: با توجه به اینکه 11 شهرستان شادگان، دشت آزادگان،، ماهشهر، حمیدیه، ایذه، باوی، بهبهان، باغملک، رامشیر، امیدیه و گتوند واجد شرایط شناخته شدند این مراکز در این شهرستانها نیز راه اندازی شد.
وی همچنین اضافه کرد: افرادی که در معرض خشونت های خانگی مانند کودک آزاری، همسرآزاری، معلول آزاری و سالمند آزاری قرار می گیرند، زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانودگی حاد، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کردند، کودکان خیابانی، مبتلایان به اختلالات هویت جنسی، دختران و پسران فراری از منزل و سایر افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند،گروه هدف اورژانس اجتماعی هستند.
صدیق راد گفت: اورژانس اجتماعی از چهاربخش خودرو سیار اورژانس، خط تلفن 123، مرکز مداخله در بحران و پایگاه خدمات اجتماعی تشکیل می شود و شهروندان می توانند با شماره گیری 123 در شیفت صبح از ساعت 7:30- 14:30 و در شیفت بعد از ظهر از ساعت 14:30- 21:30 از خدمات اورژانس اجتماعی بهره مند شوند.
وی در پایان خاطر نشان شد: 50 واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر 30میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی،اعتبارات ملی،خیرین و سهم آورده مددجو و میانگین زیربنای هرواحد 75 متر مربع در شهرهای مسجد سلیمان،هفتکل،باغملک،گتوند،