ظهر امروز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه، نشست هم اندیشی مدیرکل و معاون توانبخشی و کارشناسان حوزه توانبخشی بهزیستی خوزستان و سرپرست اداره بهزیستی شهزستان اهواز با مدیران مراکز غیردولتی توانبخشی در سالن اجتماعات اداره کل بهزیستی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خوزستان،مدیرکل بهزیستی در این نشست ضمن تشکر ویژه از زحمات مدیران و پرسنل مراکز توانبخشی به ویژه در دوران کرونا گفت: سازمان بهزیستی موفق ترین دستگاه اجرایی کشور در برون سپاری خدمات و اعتماد به بخش غیردولتی است و تجربه نشان می دهد هرجا امور به دست مردم سپرده و تصدی گری دولت کمرنگ می شود، موفق تر عمل کرده ایم.
مهران کریمیان با اشاره به رویکرد حمایت از مراکزغیردولتی درکنار نظارت مستمر بر مراکز در سطح بهزیستی افزود: درحال حاضر مردمی سازی ،شفاف سازی ،هوشمندسازی وکارآمدی از مهمترین برنامه های کلان وتحولی بهزیستی است.
وی با تاکید بر فعالیت مراکز مراقبت روزانه ، به عنوان رویکرد نوین توانبخشی در جهان ادامه داد: در حال حاضر ۶ درصد جمعت معلولان کشور درخوزستان هستند و ۱۱ درصد مراکز مراقبت روزانه توانبخشی کشور نیز به این استان تعلق دارد.
کریمیان همچنین بیان داشت: بخش توانبخشی سازمان بهزیستی برنامه مدونی برای افزایش مراکز روزانه و کمک به خانوادههایی که سرپرست کودکان اوتیسم هستند، دارد و از ۱۲۰ مرکز اتیسم در کشور، هم اکنون ۱۲ مرکز اتیسم در استان خوزستان فعالیت می کنند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان تصریح کرد: در کنار فعالیت مراکز روزانه توانبخشی می بایست به بهبود خدمات رسانی در مراکز مراقبتی توانبخشی و افزایش کمی این مراکز در سطح استان توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به لزوم تعامل میان انجمن ها و بهزیستی گفت: مراکز تحت نظارت بهزیستی عموما توجیه اقتصادی نداشته و توجیه اجتماعی دارند و برای حل مشکلات اجتماعی همواره به نگاه خیرخواهانه نیاز داریم.
مهران کریمیان با تاکید بر اینکه معلولان و سالمندان در مراکز نزد ما امانت هستند افزود: رعایت پروتکل ها و ایمنی مراکز و رسیدگی به وضعیت سلامت جسمانی وروانی آنان امری ضروری و اجتناب ناپذیر است است .
وی در پایان عنوان داشت: باید برای حضور فرد معلول یا سالمند در خانواده، فرهنگ سازی لازم در جامعه صورت بگیرد و تلاش کنیم معلولانی که امکان زندگی در کنار خانواده را دارند به خانواده ها تحویل داده شوند.
در ادامه جلسه مدیران کارگروه های مراکز توانبخشی به بیان دغدغه ها، چالش ها و پیشنهادات خود نظیر افزایش نرخ تورم و پیامدهای آن ، وضعیت یارانه مراکز توانبخشی، بالا بودن دستمزد نیروهای متخصص شاغل یا همکار در مراکز، عدم دسترسی به پرونده مددجویان، چالشهای مربوط به نیروی انسانی، هزینه های دارو و ایاب و ذهاب معلولان، لزوم اصلاح برخی از دستورالعمل ها و... پرداختند.