مدیرکل بهزیستی خوزستان با تبریک روز جهانی نابینایان وعصای سفید (15 اکتبر برابر با 23 مهرماه) با شعار "اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان ،نوید بخش مشارکت اجتماعی نابینایان" گفت: حضور مستقل نابینایان و کم بینایان در جامعه و مشارکت فعال آحاد جامعه در ارتقای کیفیت زندگی ایشان، اساس توانمندسازی افراد دارای آسیب بینایی و زمینه ساز مشارکت اجتماعی نابینایان است.
مهران کریمیان با اشاره به اینکه 12 هزار و 685 فرد نابینا و کم بینا تحت پوشش بهزیستی خوزستان هستند افزود: از این تعداد 3 هزار و 980 نفرخفیف، 3 هزار و 518 نفر متوسط، 3 هزار و 359 نفر شدید و یک هزار و 827 خیلی شدید هستند.
وی بیان داشت: ارائه خدمات توانبخشی به معلولین نابینا در مراکز خانواده وکودک نابینا وکم بینا از طریق 2مرکزخانواده وکودک نابینا وکم بینا در شهرستان ایذه وشوش با ظرفیت اسمی هرکدام 50نفر ، ارائه وسایل کمک توانبخشی به نابینایان وکم بینایان (عصا و اسپیکرو ویس رکوردر و...)پرداخت کمک های مالی مستمر و غیرمستمر، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش آموزی، اجرای برنامه های توانمندسازی به صورت فعالیتهای آموزشی، هنری و ورزشی و آموزش مهارت های شغلی و تسهیل فرآیند اشتغال افراد نابینا و کم بینا بخشی از خدمات بهزیستی به افراد کم بینا و نابینا است.
کریمیان اظهار داشت: مراکز غیر دولتی آموزشی و توانبخشی خانواده وکودک کم بینا و نابینا به منظور ارائه خدمات توانبخشی به کودکان زیر سن دبستانی نابینا وکم بینا و همچنین ارائه خدمات مشاوره ای به خانواده آنان توسط افراد حقیقی و حقوقی و تحت نظارت بهزیستی تاسیس و اداره می شود.
مدیرکل بهزیستی خوزستان حق دسترسی کامل به امکانات آموزشی، بهداشت و سلامت، تردد ایمن در فضای شهری و مشارکت فعالانه در عرصه های سیاسی و اجتماعی را از جمله مهم ترین مطالبات افراد نابینا و کم بینا دانست و افزود: سازمان بهزیستی به عنوان متولی پیگیری حقوق افراد دارای آسیب بینایی، همواره بر لزوم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان توسط کلیه دستگاه ها تاکید داشته و همواره با رایزنی با دستگاه های اجرایی و نهاد های نظارتی در جهت طرح مسائل نابینایان و پیگیری خواسته های آنان اقدام می کند.
مهران کریمیان همچنین با تاکید بر ضرورت پیشگیری از معلولیت بینایی گفت: پیشگیری از اختلاالات بینایی به ویژه آمبلیوپی هرساله توسط همکاران ما برای کودکان 3 تا 6 ساله انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سن طلایی تشخیص این بیماری زیر 6 سال است، با تشخیص و درمان به موقع بیماری های بینایی نظیر آمبلیوپی، استرایسم، عیوب انکساری و... می توان به پیشگیری از این نوع معلولیت کمک کرد.
کریمیان در پایان یادآور شد: نزدیک به 80 درصد اختلالات بینایی قابل پیشگیری است و با ارائه خدمات مشاوره ژنتیک قبل و بعد از ازدواج به خانواده و مراجعات پزشکی جهت بررسی سلامت بینایی به ویژه گروههای پرخطر همانند سالمندان و کودکان می توان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد.