دوشنبه, ۰۵ آذر ۱۴۰۳
Monday, 25 November 2024

    معاونت امور توانبخشی

    «معاونت توانبخشی»

    حوزه معاونت امور توانبخشی متولی معلولین جسمی،ذهنی،ناشنوا،نابینا و روانی مزمن است.

    از جمله خدمات این معاونت:پرداخت مستمری،نگهداری در مراکز شبانه روزی،ارائه خدمات توانبخشی در مراکز روزانه،اهداء وسایل کمک توانبخشی،کمک به کاشت حلزون شنوایی،پی گیری پلاک ویژه خودرو معلولین،پرداخت شهریه دانشجویان معلول شاغل به تحصیل در دانشگاههای غیر دولتی و ....

     

    1-مراکز غیر دولتی روزانه آموزش توانبخشی

    درمراکزغيردولتي روزانه توانبخشي افرادي که پرونده معلوليت ذهني، ناشنوايي، نابينايي، اختلال اتيسم، سالمند، بيماران رواني دارند و قبلا به تاييد کميسيون پزشکي سازمان رسيده اند، تحت پوشش خدمات آموزشي و توانبخشي روزانه قرار مي گيرند.همچنین بابت حضور و آموزش و توانبخشی این معلولین ،یارانه به مراکز پرداخت می شود.

     

    2-وسایل کمک توانبخشی

    وسايل کمکي در فرآيند توانبخشي نقشي بي بديل و انکار ناپذير دارد و از موثرترين و برجسته ترين عوامل در بازتواني افراد داراي معلوليت است.

    به گونه اي که در تمام مراحل بازتواني و با کليه اعضاي تيم توانبخشي به نوعي در ارتباط و تعامل است .

    در صورت بکارگيري مناسب و به موقع وسايل و تجهيزات کمکي کيفيت زندگي اين افراد به نحو بارزي ارتقاء يافته و به عبارتي ديگر توانبخشي آنان پويا و توسعه يافته خواهد بود.

    سازمان بهزيستي بر اساس معلوليت فرد مبادرت به مطالعه ، برنامه ريزي و نظارت بر تجهيزات و وسايل کمکي مورد نياز اين عزيزان( با توجه به فن آوريهاي نوين ) نموده و هدف آن بازتواني افراد معلول و نيل آنان به حداکثر استقلال در زندگي مي باشد.

    از جمله اهداف ديگر سازمان ايجاد فرصتهاي برابر جهت الحاق و مشارکت افراد معلول در جامعه با استفاده از فن آوريها و تجهيزات کمکي است.

     

    3-کاشت حلزون شنوایی معلولین ناشنوا

    امور توانبخشي معلولين بعد از ارزيابي و تشخيص كم شنوايي، مداخلات تخصصي توانبخشي را در تأمين وسيله كمك شنوايي نظير سمعك و آموزشهاي لازم به خانواده و كودك ناشنوا در مراكز دولتي و غيردولتي با اعتبارات تخصيص يافته ارائه مي نمايد ولي تعدادي از اين كودكان دچار كم شنوايي بسيار عميق مي باشند و وسيله كمك شنوايي مانند سمعك براي آنها قابل استفاده نمي باشد و يا اثرگذاري آن بسيار ناچيز است و به همين خاطر، رشد مهارتهاي زبان و گفتار در آنها بخوبي صورت نمي گيرد.

    لذا كاشت حلزون شنوايي که طي عمل جراحي با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بيمار، صورت مي گيرد و با توانبخشي بعد از آن جهت افراد ناشنواي عميق ، مي تواند موجب رشد مهارتهاي گفتار و زبان گردد و نهايتاً توانمند سازي فرد را در جامعه بدنبال داشته باشد.

    كاشت حلزون تكنولوژي پيشرفته اي است كه شنوايي را براي کودکاني كه با استفاده از سمعک نيز قادر به شنيدن نمي باشند ايجاد مي نمايد .

    اين وسيله در صورتي که مراحل توانبخشي قبل و بعد از عمل بخوبي طي شود، موجب رشد مهارتهاي گفتار و زبان ، آموزش مفاهيم و درك مطلب مي گردد و مي تواند همچون افراد با شنوايي طبيعي در فعاليتهاي اجتمايي حضور يابند.

    توانخواهان از کمک هزينه کاشت و تعمير قطعات برخوردار مي شوند.

     

    4-توانبخشی مبتنی بر جامعه((CBR

    طرح CBR از سال 1374 در خوزستان آغاز شده و تاکنون درکليه شهرستان هاي تابعه اجرا گرديده است. بهزیستی به معلولین شناسایی شده در این طرح خدماتی از جمله آموزش در خانواده و خارج از خانواده، کمک هاي مالي جهت امرار معاش، هزينه دارو و درمان، اياب و ذهاب ، مناسب سازي محل زندگي، اشتغال زايي ، وسايل کمک توانبخشي و..ارايه می نماید.

     

    5-کمک هزینه درمان

        معلولاني که جهت پيگيري امور درمان علاوه بر داشتن بيمه پايه متقبل هزينه هاي بيشتري ميشوند جهت جبران هزينه ها و کمک به تسريع روند درمان اين کمک هزينه به آنان پرداخت مي گردد.

     

    6-کمک به بیماران فنیل کتونوریا(pku):

    افرادي که توسط انجمن فنيل کتونوريا خوزستان جهت دريافت خدماتي نظير کمکهاي مالي ، مواد غذايي متناسب با رژيم غذايي اين افراد به سازمان بهزيستي استان خوزستان معرفي مي گردند واز خدمات بهره مند مي گردند.

     

    7-پلاک ویژه خود رو

    تسهيل امر اياب وذهاب معلولان از جمله اقدامات مهمي است که در راستاي توانمند سازي اين افراد دنبال مي شود و بهمين منظور پيگيري اصلاح روند واگذاري پلاک ويژه خودروي معلولان در دستور کار دفتر توانمند سازي معلولين قرار گرفته است. هدف از واگذاري پلاک ويژه خودرو معلولان:

    1- ايجاد سهولت در تردد معلولين

    2-   افزايش مشارکت افراد معلول درجامعه

    3- استاندارد سازي نحوه ارائه خدمات به معلولان در امور راهنمايي رانندگي پليس راهور.

     

    8-کمیسیون های پزشکی

    کمیسیون های پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت به منظور شناسایی و ارزیابی و تعیین معلولیت ، طبق بخشنامه شماره 132190/91/700 مورخ 15/11/91 تغییر یافته و در خصوص اجرای صحیح کمیسیون های پزشکی با هدف یک پارچه سازی و زبان مشترک در کل ملل براساس « طبقه بندی بین المللی عملکرد ، ناتوانی و سلامت» یا ICF ، در سراسر ادارات بهزیستی کل کشور قابل اجرا شد ، ودر استان خوزستان با توجه به برگزاری دوره های آموزشی جهت کارشناسان تخصصی توانبخشی عضو کمیسیون ها، این کمیسیون ها ازهمان ابتدای با 3 شهرستان اهواز ، خرمشهر و آبادان آغاز شد و سپس به کلیه شهرستان های استان تعمیم پیدا کرد .

    اعضای کمیسیون پزشکی در شهرستان ها با حضور حداقل 3 وحداکثر 5 کارشناس مرتبط با نوع معلولیت رسمیت پیدا می یابد . ( بطور مثال برای بررسی معلولیت جسمی شامل: پزشک ، فیزیوتراپیست،کاردرمانگر و دبیر کمیسیون و رییس بهزیستی شهرستان ، و برای بیماران روانی حضور روانپزشک الزامی است .) همچنین در صورتی که پرونده ای در کمیسیون پزشکی شهرستان به نتیجه مطلوب یا اتفاق نظر خاصی نرسید؛ پرونده جهت تجدید نظر به کمیسیون پزشکی استانی ارجاع داده می شود (کمیسیون پزشکی استان شامل پزشک ، کارشناس توانبخشی مرتبط با نوع معلولیت ، دبیر کمیسیون پزشکی ، معاون امور توانبخشی و روانپزشک جهت بیماران روانی .)و به همین نسبت به کمیسیون عالی که در بهزیستی کشور مستقراست ارجاع داده می شود.

    9-پرداخت حق پرستاری معلولین ضايعه نخاعي:

    10-دانشجویان:

    پرداخت شهریه دانشجویی به معلولین

    11-مراکز شبانه روزی معلولین، سالمندان و ویزیت در منزل

    • اين دفتر با هدف توانبخشي و کمک به معلولين نيازمند و خانواده هاي آنان ، مراکز شبانه روزي و مراقبتي را با مشارکت مردم و مراکز غيردولتي در سطح کشور ايجاد نموده تا کساني که متقاضي استفاده از خدمات توانبخشي و مراقبتي به شکل شبانه روزي يا پاره وقت هستند بتوانند از آن بهره مند شوند ، به ويژه افراد معلولي که بلاصاحب، مجهول الهويه ويا معلولين بدسرپرست ويا داراي خانواده کم استطاعت هستند. اين مراکزبا توجه به نوع معلوليت فرد متقاضي يا ارجاعي شامل معلولين ذهني ، جسمي، سالمند، بيمار رواني مزمن، اتيسم که قبلا به تاييد کميسيون پزشکي سازمان رسيده باشد ،ارائه خدمت مي نمايد.

    استان خوزستان جمعا 49 مرکز با ظرفيت 2900 نفر بصورت شبانه روزي، مراقبت در منزل و ويزيت در منزل مشغول فعاليت مي باشند که به شرح ذيل مي باشد:

    کمک هزینه نگهداری معلولین در منزل (مستمری)

    کمک هزينه اي است که ماهيانه به معلوليني که در منزل و خانواده نگهداري ميشوند پرداخت مي گردد.

     

    12-دبيرخانه پيگيري امورسالمندان دبيرخانه امورمناسب سازي محيط شهري معلولين

    مناسب سازی محیط ویژه معلولین

    «مراکز تحت نظارت حوزه توانبخشی بهزیستی استان خوزستان»

    اطلاعات تماس

    map markerآدرس : اهواز، کیانپارس، خیابان اسفند غربی، فاز 1، اداره کل بهزیستی استان خوزستان

    telephone تلفن :9-33768226-061

    icons8 faxفاکس : 33768342-061

    email openپست الکترونیکی : info@behzisty-khz.ir

    time ساعات کاری : 6صبح الی 13بعدازظهر شنبه تا چهارشنبه هر هفته بجز ایام تعطیل

     

    مکان ما روی نقشه

    آمار بازدیدکنندگان

    امروز243
    دیروز508
    این هفته1263
    این ماه9756
    کل598829

    1403-09-05

    سامانه معبر

    پوستر سامانه معبر