به مناسبت روز عصای سفید برگزار شد:
نشست هم اندیشی مدیرکل بهزیستی خوزستان با جمعی از نابینایان موفق استان
مدیرکل بهزیستی خوزستان در نشست هم اندیشی با جمعی از نابینایان و اعضای انجمن نابینایان استان، ضمن تبریک روز جهانی نابینایان یا عصای سفید با شعاررفع تبعیض راهم را روشن می سازدگفت: 23 مهرماه برابر با 15 اکتبر به عنوان روز نابینایان و یا عصای سفید، نامگذاری شده است و در این روز، قانون عصای سفید به تصویب رسیده که مطابق آن تمامی حقوق اجتماعی فرد نابینا به عنوان عضوی از یک جامعه متمدن انعکاس یافته است و نابینایان حق استفاده از کلیه امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خوزستان، صدیق راد با بیان وظایف گسترده سازمان بهزیستی در سه حوزه اجتماعی، پیشگیری و توانبخشی افزود: در حوزه توانبخشی 87 هزار و 996 معلول بسته به نوع و شدت معلولیت در گروه های مختلف جسمی-حرکتی، حسی، ذهنی، روانی تحت پوشش بهزیستی خوزستان است.
وی با اشاره به خدمات گوناگون ارائه شده به جامعه معلولین در سراسر استان اظهار داشت: در حال حاضر 10 هزار و 923 نفر با معلولیت بینایی در بهزیستی خوزستان تشکیل پرونده داده اند که از این تعداد، 1692 نفر خفیف، 3744 نفر متوسط، 3923 نفر شدید و 1515 نفر خیلی شدید و 49 نفر نامشخص هستند.
صدیق راد در خصوص خدمات سازمان بهزیستی در امور نابینایان و کم بینایان توضیح داد: سالانه با تخصیص اعتبارات، وسایل کمک توانبخشی نظیر لوح و قلم، اسپیکر، ذره بین، کاغذ بریل، درشت نما ويژه كم بينايان، عصاي سفيد، ساعت بريل، ویس رکورد، قلم قرآنی، نرم افزار ها و سخت افزار های مربوط به نابینایان به این قشر ارائه می شود.
وی تأسیس مراکز توانبخشی غیردولتی خانواده وکودک نابینا و کم بینا را از دیگر فعالیت های بهزیستی نام برد و گفت: در اين مراکز كودكان نابينا و كم بيناي زير 6 سال با در نظر گرفتن مقاطع سني، مهارت هاي ارتباط با محيط و ديگران، جهت يابي و حركت و تقويت حواس، مهارت هاي فكري و مهارت هاي روزمره زندگي را می آموزند و همچنين خانواده ها به ويژه والدين كودك، نحوه تعليم و تربيت و چگونگي برخورد با كودك ، بازي ها و سرگرمي هاي ويژه آنان را فرا می گيرند.
وی افزود: سه مرکز خانواده وکودک لوح و قلم در شهرستان اهواز، مرکز خانواده وکودک رودکی در شهرستان شوش و مرکزخانواده وکودک بصیرت در شهرستان ایذه با ظرفیت اسمی هر مرکز 50 نفر، در مجموع به 132 نابینا خدمات ارائه می دهند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان همچنین تصریح کرد: در حال حاضر 250 نفر از دانشجویان نابینا شهریه دریافت کرده و از خدمات دانشجویی بهره مندند.
صدیق راد یادآور شد: این استان دارای یک انجمن نابینا و کم بینا و یک هیئت ورزشی نابینایان است که از جمله فعالیت های انجمن می توان به فعالیت های فرهنگی، آموزشی، ارائه خدمات مددکاری و برگزاری مناسبت ها اشاره کرد و از اقدامات هیئت ورزشی نیز می توان برگزاری جشنواره ها، اردوهای ورزشی، اعزام معلولان ورزشکار وشرکت در مسابقات استانی و کشوری را نام برد.
وی بیان داشت: همه دستگاه ها موظفند به معلولین خدمات رسانی کنند و ارائه خدمات به معلولین عزیز تنها به عهده سازمان بهزیستی نیست.
وی ادامه داد: مسائلی همچون استخدام 3 درصد معلولین در دستگاه های دولتی، ارائه تسهیلات از سوی بانک ها، مناسب سازی محیط معلولین و اشتغال معلولین نیازمند هم افزایی همه دستگاه ها و مطالبه گری و نقش آفرینی انجمن ها است.
صدیق راد با تاکید بر اینکه می بایست متناسب با واقعیت موجود و ایده آل های مدنظرمان قدم برداریم متذکر شد: انتظار می رود با عمل به مسئولیت اجتماعی افراد نسبت به یکدیگر و مسئولیت اجتماعی سازمانها و شرکت ها نسبت به افراد، بسیاری از مشکلات پیگیری و حل شود و در راه پیگیری درخواست های جامعه نابینایان ما همواره کنار ایشان هستیم.
این مراسم با اهدای لوح یادبود و هدایایی به تعدادی از نابینایان و کم بینایان موفق در عرصه های مختلف هنری،علمی و ورزشی استان به پایان رسید.