مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در آئین افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی منطقه ملاشیه اهواز:
۲۲۰پایگاه خدمات اجتماعی در کشور فعال است
مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در آئین افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی منطقه ملاشیه اهواز با حضور مدیر کل بهزیستی خوزستان ، مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری و جمعی از مسئولان استانی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲۰ پایگاه خدمات اجتماعی در کشور فعال است گفت: با توجه به گسترش سکونتگاه های غیر رسمی ناشی از مهاجرت و تغییرات زیست محیطی، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق با رویکرد توانمند سازی اجتماع محور و بسیج تمامی منابع اجتماعی و مشارکت کلیه ذی نفعان از طریق تشکیل و تقویت تیم توسعه محلی یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور است.
وی افزود: در کشور ما ۲۰ میلیون نفر ساکن مناطق آسیب خیز, سکونت های غیر رسمی و بافت های فرسوده هستند یعنی چیزی حدود یک سوم تا یک چهارم ساکن حاشیه شهرند.
وی گفت: یکی از تعاریفی که در حوزه آسیبهای اجتماعی وجود دارد این است که آسیب های اجتماعی پاسخگویی و واکنش های نامناسب به بحران هایی است که در محیط های اجتماعی شکل می گیرد .
جعفری با اشاره به اینکه انسان ابزار و هدف توسعه است تصریح کرد: آرمان توسعه رفاه اجتماعی است و در جامعه ای که آسیب های اجتماعی ظهور می کند، توسعه محقق نمیشود .
وی همچنین اظهار داشت: پایگاه خدمات اجتماعی یکی از پیش بینی های بهزیستی برای کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی است و سیاست ما در حوزه پایگاه خدمات اجتماعی ارائه خدمات موسسه محور نیست بلکه این مردم هستند که میبایست مشارکت فعالانه داشته باشند.
وی همچنین گفت: داشتن کنشگران فعال و مطالبه گران اجتماعی و مددکاری اجتماعی فعالانه دو نکته محوری در راه اندازی پایگاه های خدمات اجتماعی است و همانگونه که در تقسیم کار ملی اشاره شده است باید در حل مشکلات رویکردی هم افزا داشته باشیم .
جعفری در پایان افزود: سازمان بهزیستی در بحث پیشگیری از آسیب های اجتماعی, مداخله و شناسایی آسیب های اجتماعی و نگهداری از آسیب دیدگان اجتماعی چشم انداز های جامع ارائه کرده است.
مدیرکل بهزیستی خوزستان:
به مناسبت هفته دولت 17 پایگاه خدمات اجتماعی در استان افتتاح شد
مدیرکل بهزیستی خوزستان در آیین افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی منطقه ملاشیه اهواز گفت:
پایگاه خدمات اجتماعی یک فعالیت از برنامه اورژانس اجتماعی و مکانی دولتی یا غیردولتی است که در سکونتگاه واقع شده است و کلیه اقدامات اجرایی از طریق آن ارائه می شود .
غلامرضا صدیق راد افزود:پایگاه خدمات اجتماعی می تواند شامل مراکز دولتی سازمان بهزیستی, کلینیک های مددکاری اجتماعی,سازمان های غیردولتی, منابع موجود محلی از قبیل فرهنگسرا, مسجد, مدرسه, پایگاه مقاومت بسیج و...باشد .
وی با اشاره به اینکه هدف کلی از راه اندازی پایگاه های خدمات اجتماعی, توانمندسازی ساکنین سکونتگاه های غیررسمی و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق است بیان داشت:
شناسایی مسائل و مشکلات ساکنین سکونتگاه های غیررسمی, آگاهسازی گروههای هدف در جهت شناخت نیازها و مشکلات, آشنایی گروههای هدف با منابع موجود و برنامهریزی و اقدام در جهت رفع مشکلات منطقه از دیگر اهداف جزئی این پایگاهها است.
وی عنوان کرد: اداره کل بهزیستی خوزستان به مناسبت هفته دولت اقدام به راه اندازی ۱۷ پایگاه خدمات اجتماعی در محلات حاشیه نشین وآسیب خیز استان نمود ه است که این پایگاه به صورت نمادین در منطقه ملاشیه افتتاح شد و برای راه اندازی پایگاه در سایر مناطق نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است .
صدیق راد توضیح داد: در حال حاضر در اهواز ۵ پایگاه, در آبادان2, دزفول 2و مسجد سلیمان ۲پایگاه و در شهرستان های اندیمشک, شوش, کارون, ماهشهر رامهرمز و بهبهان ۱ پایگاه در حال فعالیت هستند.