معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان در افتتاحیه طرح تنبلی چشم:
علی حسن زاده بیان داشت: امروزه خیرجمعی تنها کمک مالی به نیازمندان نیست بلکه خیر جمعی باید صرف سلامت عمومی جامعه شود.
وی با اشاره به سن طلایی 3 تا 6 سال برای پیشگیری از تنبلی چشم و اختلالات بینایی اظهار داشت: طرح غربالگری تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی کودکان هرساله از ابتدای آبان ماه تا پایان آذر با همكاري سازمان آموزش و پرورش و معاونت بهداشتي و ساير دستگاه هاي دولتي به مدت دوماه در كليه مهدها و آمادگي هاي سراسراستان، پايگاه هاي سنجش بينايي شهري و روستايي مستقر در مهدهاي كودك شهري و روستايي، خانه هاي بهداشت، مدارس روستايي و پيش دبستاني هاي ضميمه مدارس ابتدايي شهري به اجرا درمي آيد.
حسن زاده با بیان اینکه امسال حدود 375 هزارکودک بین 3تا6سال در خوزستان تحت پوشش این طرح قرار می گیرند افزود: این طرح شامل سه سطح ميباشدکه در سطح اول معاينه توسط مربيان آموزش دیده سازمان بهزیستی با همکاری مهدهای کودک، پیش دبستانی ها و دبستانهای تحت پوشش آموزش و پرورش و مراکز بهداشت و تیم های سیار مستقر در روستاهای بدون امکانات صورت می گیرد و كودكان مشكوك به اختلالات چشمي وبالاخص بيماري تنبلي چشم شناسایی می شوند .
وی ادامه داد: در سطح دوم، معاينه كودكان ارجاعی شناسايي شده درسطح اول توسط كارشناس بينايي سنجي دركلينيك هاي ثابت يا سيار صورت می گیرد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان همچنین گفت: در سطح سوم معاينه ، انجام اقدامات پزشكي در كلينيك هاي متخصصين چشم پزشكي انجام شده و در صورت نياز بستري و عمل جراحي در بيمارستان انجام می شود.
علی حسن زاده ضمن تشکر از بینایی سنجان و متخصصینی که به طور رایگان با بهزیستی فعالیت می کنند یادآور شد: خانواده هاي نيازمند در كليه مراحل اجراي طرح تحت حمايت سازمان قرار مي گيرند.
وی عنوان کرد: در سال 95 تعداد 321 هزارو 979كودك در2هزار و 97 پايگاه دائمي و غيردائمي توسط 2هزار و 358مربي و افراد معاينه كننده تحت معاينه چشم قرارگرفته و از اين تعداد، 9هزار و 557 نفر به عنوان بيمارشناسايي شدند و باپيگيري هاي انجام شده توسط معاينه كنندگان وكارشناسان بهزيستي تحت درمان قرارگرفتند.
حسن زاده همچنین افزود: تعداد 15 نفر از كودكان به تشخيص چشم پزشك نياز به عمل جراحي داشتند كه با كمك سازمان بهزيستي مبلغي بعنوان كمك هزينه درمان و عمل جراحي به خانواده اين كودكان پرداخت شد.
وی بیان داشت: تعداد899 كودك نيازمند عينك طبي نيزشناسايي شدند كه توسط سازمان بهزيستي مبلغي بعنوان كمك هزينه خريدعينك طبي به آنان پرداخت شد.
حسن زاده در پایان با اشاره به برنامه های بهزیستی در حیطه پیشگیری و غربالگری در زمینه های ژنتیک، شنوایی و بینایی در پایان گفت: امسال تلاش ما بر این است که 100 درصد کودکان تحت معاینه قرار بگیرند تا هزینه های هنگفت ناشی از معلولیت به خانواده ها و جامعه تحمیل نشود.