معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان خبر داد:
برگزاری نخستین همایش فضای مجازی با عنوان فرصت ها و تهدیدها در دنیای مجازی
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان از برگزاری نخستین همایش فضای مجازی با عنوان فرصت ها و تهدیدها در دنیای مجازی و موفقیت و شکست در دنیای واقعی خبر داد و گفت: نخستین همایش فضای مجازی با حضور مدرسانی از دانشگاه و مراکز مشاوره و پلیس فتا با حضور 400 نفر از دانش آموزان و دانشجویان و مراکز و موسسات مشاوره و ترک اعتیاد بهزیستی استان خوزستان برگزار شد.
علی حسن زاده در این باره بیان داشت: با توجه به اینکه نهادهای مختلف اقتصادی، سیاسی،آموزشی و حتی مذهبی در عصر ارتباطات مجازی از نفوذ اینترنت و شبکه های ارتباطی تأثیر پذیرفته اند و شاید مهم ترین این نهادها نهاد خانواده است، ضرورت برگزاری چنین همایش هایی بیش از پیش احساس می شود.
وی افزود: بیشترین حوزه ای که از شبکه های اجتماعی تأثیر پذیرفته، حوزه ارتباطات و تعاملات انسانی است. شبکه های اجتماعی مرزهای قراردادی و عرفی را از میان برداشته و افراد را از ورای مرزهای جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و عقیدتی کنارهم نشانده است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی ضمن اشاره به آسیب های نوپدید در ارتباط با شبکه های اجتماعی مجازی گفت: از جمله تأثیرات منفی شبکه های مجازی افسردگی، خجالتی شدن، گوشه گیری، تمایل به دوری از اجتماع، کاهش اعتماد به نفس و آسیب های روانی همانند: چاقی، بی تحرکی، ضعف بینایی و بلوغ زودرس است.
وی تصریح کرد: کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین گروه سنی در مقابل آزار سایبری هستند وطبق برآوردها بیش از 30 درصد نوجوانان مزاحمت سایبری را تجربه کرده اند که درصد قربانیان دختر از پسران بیشتر بوده است.
حسن زاده همچنین گفت: تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که حدود 80 درصد از جوانان ایرانی علاقه بسیار زیادی به استفاده از اینترنت، محیط های مجازی و استفاده از شبکه های مجازی به صورت روزانه دارند.
وی عنوان کرد: آمار نشان داده افراد در سنین 14 تا 22 سالگی تمایل بیشتری به استفاده از شبکه های مجازی دارند و قاعدتاً این افراد بیشتر در معرض تأثیرپذیری مثبت یا منفی از این امکانات جدید هستند.