با توجه به تصویب نامه هیات دولت در خصوص حمایت از زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی و در معرض آسیب اجتماعی، مسئولیت رسیدگی به مسایل و مشکلات زندگی زنان و دختران آسیب پذیر و آسیب دیده اجتماعی به سازمان بهزیستی کشور واگذا شده است.
از این رو دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بر آن شده است که به منظور قادر سازی و حمایت از دختران نیازمند، حمایتهای اجتماعی را در مدت زمانی خاص جهت ایجاد شرایط استقلال و خودکفائی فردی و اجتماعی آنان با ایجاد خانههای سلامت فراهم سازد.
خانه سلامت
خانه سلامت به مراکزی اطلاق می شود که طبق وظایف قانونی محوله، دختران در معرض آسیب اجتماعی و فاقد حمایت های خانوادگی و اجتماعی را تحت پوشش قرار داده و از طریق ارایه خدمات، زمینههای کسب استقلال اقتصادی و اجتماعی آنان را فراهم آورده و در تامین حداقل نیازهای اقتصادی و جلوگیری از ابتلا به آسیبهای اجتماعی یاری مینماید.
اهداف
1-حمایت و نگهداری از دختران نیازمند حمایتهای اجتماعی که مشکلات اخلاقی نداشته و نیازمند خدمات بازپروری نیستند
2-فراهم نمودن زمینههای تحصیل، اشتغال و استقلال این افراد
3-شناخت استعدادها و توانمندیهای دختران و هدایت آنها به سوی استفاده از توانمندیها
4-جلوگیری ابتلا دختران به آسیب های اجتماعی
نیروهای تخصصی
مسئول مرکز
مددکار اجتماعی
روانشناس
کارشناس تربیتی
ارائه خدمات
دخترانی که نیاز به حمایت دارند ابتدا از طریق تیم تخصصی مرکز مداخله در بحران (فردی، خانوادگی و اجتماعی) ارزیابی شده و در صورت داشتن شرایط لازم به خانههای سلامت فرستاده میشوند.
مدت زمان حمایت از این دختران حداکثر 6 ماه میباشد که ظرف این مدت کلیه تلاش ها در جهت فراهم آوردن امکانات بازگشت به خانواده و یا بستگان و یا سایر روشهای ترخیص، به منظور کوتاه نمودن زمان زندگی در مرکز، صورت میپذیرد.